Attraksjoner


Drammens Teater


Historien om skapelsen av Drammens Teater starter på bakgrunn av den store tre dagers sammenhengende flammeinferno som rammet Bragernes i 1866. Ødeleggelsen var nesten fullstendig. Hele Bragernes lå i aske, da også det tidligere teateret, Børsteatret.

Aass Bryggeri


Aass Bryggeri er Norges eldste bryggeri. Bryggeriet ble etablert i 1834 og er i dag en moderne industribedrift som drives av familiens femte generasjon; Christian Aug. K. Aass. Bryggeriet holder til sentralt i Drammen sentrum, på samme sted hvor den opprinnelige virksomheten startet.

Drammensbadet


Drammensbadet er et av Norges største badeland med 9 bassenger hvor av fem innendørs og fire utendørs. Her er det sommer hele året enten ute eller inne og har åpent alle dager i uken.

Spiralen


Spiralen i Drammen rangeres av CNN Travel til en av verdens 10 mest spesielle tunneler. Spiralen beskrives som dramatisk med sine seks spiraler, før den etter 1650 meter når Skansen hvor det ligger restaurant, friluftsmuseum og byens flotteste utsiktspunkt.

Gulskogen landskapspark


Gulskogen gård er et sjeldent komplett lystgård-anlegg fra slutten av 1700-tallet. Peter Nicolai og Anne Cathrine (f. Collett) Arbo kjøpte gården i 1793 og bygget den om til en klassisk landvilla etter engelsk-danske forbilder og eiendommen ble utviklet til en landskapspark.

Ypsilon bro


Ypsilon har i løpet av de få årene den har eksistert allerede fått status som kjennemerke og er byens stolthet. Gangbroen fra 2007 knytter sammen den nye Kunnskapsparken på Grønland i Drammen med byparken på Bragernes, og har fått navnet «Ypsilon» på grunn av sin spesielle form – fra lufta ser den ut som en Y.

Drammensmarka


Drammensmarka byr på fantastiske naturopplevelser vinter som sommer!

Kjøsterudjuvet


Dette spektakulære juvet liggerr like vest for alpinsenteret ved Aronsløkka og er helt klart en av Drammensmarka flotteste attraksjoner.

Aronsløypa / Drammen Skisenter


Skimore Drammen er en helårs aktivitetspark. I de kalde månedene er det et vintereldorado for små og store, med et eget parkanlegg for ski og snowboardere som liker å trikse og hoppe høyt! Moderne snøkanoner sørger for ypperlige forhold i hele anlegget, fra desember til slutten av mars.

Elvepromenaden


Drammen kommune fikk utmerkelsen Årets grønne park 2014 for elveparkene. Det er ikke uten grunn! Her kan du gå elvelangs på en av byens vakreste turveier!

Drammens museum


Museet er en opplevelse for historie- og kunstinteresserte i alle aldre. Faste utstillinger av Nøstetangenglass, barokksølv, 1700-talls drammensfajanse, interiører, kirkekunst og folkekunst.
Kontakt oss
Tilbake
Ved å bruke denne nettsiden forutsetter vi at du samtykker til vår personvernerklæring og bruk av cookies 
Nettsiden er levert av AMC Mediaproduction i samarbeid med Norgesdesign. Powered by Docly.net